Sanatate si Energie - Centru de Sanatate

Plante Medicinale, Ierburi Medicinale - Medicinal Plants, Medicinal Herbs

Sanatate si Energie - Centru de Sanatate a fost creat pentru a ajuta oamenii sa se vindece de orice afectiune (de toate "bolile"), dar si sa invete cum sa vindece toate afectiunile, orice "boala" asa-zisa "incurabila, genetica, autoimuna, degenerativa, a batranetii" etc. prin intermediul Naturopatiei, adica a Medicinei Naturale (Medicina Vie) pentru a avea o sanatatea naturala.

In medicina exista un motto: Este mai usor sa previ, decat sa vindeci.

Chiar daca am ajus sa avem anumite afectiuni acute, cronice sau degenerative nu inseamna ca aceste afectiuni nu se pot vindeca, inca putem sa ne vindecam (de preferat sa luam masuri in faza acuta a afectiunii cand este mai usor de vindecat organismul, dar si in faza cronica sau degenerativa avem sanse de vindecare, insa dureaza mai mult timp pana la vindecarea completa), deci cauzele pot fi gasite si eliminate, astfel putem sa ajutam organismul sa se vindece natural ca sa avem o Sanatate si Energine Adevarata cum nu am mai avut poate nici de cand ne-am nascut...
Deoarece glandele endocrine (care controleaza tot corpul) cu care ne nastem sunt in general mai nesanatoase decat cele ale parintilor, bunicilor sau strabunicilor nostri pentru ca acestia s-au hranit cu o alimentatie nesanatoasa (lapte si lactate, carne, oua, cereale, nu mai vorbim de mancarea procesata sau prelucrata din industria alimentara - cu sau fara E-uri, aditivii alimentari - pe langa "mancarea traditionala" care contine zahar, ulei, otet, sare, etc. si nu mai vorbim de cei care folosesc "drogurile usoare" legalizate: cafeaua, alcoolul, tutunul; apoi depinde si ce au pus pe piele daca au folosit cosmetice - industria cosmetica sau petrochimica - cu sau fara conservanti sau excipienti -, etc.), ce au baut, ce aer au respirat la toate acestea se poate adauga si un stil de viata nesanatos (dezordonat).

Bol cu salata de fructe de padure, kivi, mere, cirese, piersica, ananas, mango, etc.Fructe - Piata de fructeFructe diverse - 1Copii fata si baiat au in farfurie fructe si vegetale, tin in mana fructele si vegetalele
Alimentatia sanatoasa, optima, pentru om
este formata din: fructe, vegetale (mai ales vegetale cu frunze verzi)
si optional la minimum nuci si seminte (atentie nucile si semintele sunt unele mai acide decat altele, deoarece contin proteina in cantitate mare, iar proteina este acida).
Daca invatam cum sa ne hranim sanatos si calculam cu atentie costurile alimentatiei sanatoase formate din fructe si vegetale, optional la minim nuci si seminte o sa vedem ca economisim bani fata de alimentatia nesanatoasa (economisim bani acum, dar si in viitor cand prin preventia, profilaxia, afectiunilor nu o sa ne mai imbolnavim si nu o sa mai dam banii pe medicamente sau internarile din spital, operatii, recidive ale bolilor, etc.).

Fructe diverse - 2Tort de fructe cu blatul din pepeneFructe diverse - 3

Astfel prin alimentatia nesanatoasa in timp, in ani si ani in corpul nostru s-au acumulat multe toxine, acidoza (aciditate mare, o parte din aciditate a fost trasformata in mucus, ca sa fie aparate celulele, mucusul in cantitati mari neeliminat formeaza placi mucoide care infunda sistemul limfatic - sistemul imunitar - dezechilibrand sistemul limfatic nemaiputandu-se curata, perturband sanatatea celulelor, tesuturilor, organelor, etc.), dezechilibrul pH-ului (prin pH se verifica echilibrul acido-bazic in intervalul 0 - 14 unde 0 este foarte acid, 14 este foarte alcalin; echilibrul optim al pH-ului intre 7,2 si 7,6 pana la maxim 8 ca nivel de alcalinitate, peste 8 poate deveni si alcalinitatea nesanatoasa), dar si bacterii, virusuri, parazitii (ex.: viermi intestinali, etc.; sunt parazite organismele "macro", vizibile cu ochiul liber - de exemplu viermii paraziti -, deci macroparaziti, iar bacteriile si virusurile sunt considerate microparaziti - acestea supravietuiesc si se reproduc doar la adapostul si cu resursele altor organisme), fungii (ciuperci), etc. toate acestea (toxine, aciditate mare sau acidoza - dezechilibrul acido-bazic, paraziti, etc.) care au perturbat functionalitatea normala a organismului, au perturbat glandele endocrine si echilibrul organismului (homeostaza), si astfel duc la aparitia afectiunilor ("bolile") dupa cum se vede in zilele noastre copiii, nepotii sunt din ce in ce mai afectati, mai bolnavi din cauza alimentatiei nesanatoase si mor din cauza afectiunilor degenerative inaintea parintilor, respectiv inaintea bunicilor.

Sa nu uitam ca noi suntem sinteza a 2 parinti (mama si tata), a 4 bunici, 8 strabunici, etc. si pe acest "fir" se pregateste copiilor (inca dinaintea conceptiei) o viata mai sanatoasa sau mai nesanatoasa in functie de stilul de viata avut al parintilor, dar si a bunicilor, etc.

Plante Medicinale - Meedicinal PlantsDar este bine de stiut ca putem sa ne detoxificam si regeneram trupul (celulele, tesuturile, organele) prin metode naturale, deci sa ne vindecam si sa avem sanatate naturala prin medicina naturala numita pe scurt Naturopatie.

Acum 2500 de ani Hipocrate, parintele medicinei, a spus: "Alimentele sa fie medicamentele voastre, iar medicamentele voastre sa fie alimentele voastre."
Sau pe scurt Hipocrat ne spune: "Alimentele voastre sa va fie medicamente."

Hipocrat, Hipocrate din Cos sau Hippokrates din Kos a trait in perioada 460 - 375 i. Hr. (secolul V inainte de Hristos).
Hipocrate spune ca sanatatea este mentinuta prin echilibrul dintre odihna, exercitiu fizic si hrana (alimente), in cantitati moderate, si ca orice remediu se gaseste in natura.
Hipocrate a fost vegetarian.

"Sanatatea nu este totul, dar fara sanatate, totul este nimic." (Arthur Schopenhauer)

"Mancarea pe care o mananci poate fi cea mai sigura si puternica forma de medicina sau cea mai inceata forma de otravire." (Ann Wigmore)

Stiintific este demonstrat ca: fructele si vegetalele sunt alimentatia optima pentru om.

Dumnezeu ne spune cu Cuvantul Sau in Biblie (Sfanta Scriptura - Cartea Cartilor):
"Apoi a zis Dumnezeu: << Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra. >>" (Facerea 1:29)
"Si a privit Dumnezeu toate cate a facut si iata erau bune foarte." (Facerea 1:31)
"Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi, pe care-L aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri?
Caci ati fost cumparati cu pret! Slaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul vostru si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu." (Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel - 1 Corinteni 6:19-20)

"Bine este sa nu mananci carne, nici sa bei vin, nici sa faci ceva de care fratele tau se poticneste, se sminteste sau slabeste (in credinta)." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel - Romani 14:21)

"Sa nu ucizi!" (Iesirea - a doua carte a lui Moise - Iesirea sau Exodul 20:13; Porunca a 6-a data de Dumnezeu din cele 10 porunci, din Decalog)

"Iubitule, ma rog sa ai spor in toate si sa mergi bine cu sanatatea, precum bine mergi cu sufletul." (Sfantul Apostol Ioan - A treia epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan - 3 Ioan 1:2)


Detoxificarea (curatare) si regenerarea (reconstruire) omului se face la nivelul trupului (corpului), mintii si sufletului, deci exista de exemplu o detoxificare sau o curatare a mintii de ganduri fara iubire fata de oameni, dar si de tot ce este in jurul nostru (ganduri de mandrie, egoism, egocentrism, neiertare, lipsa de mila, de ura, etc.) si regenerare sau reconstruirea mintii cu ganduri bune, ganduri cu iubire fata de semeni, aproapele fata de tot ce este in jurul nostru (ganduri si fapte ce arata respect, smerenie, decenta, moralitate, iertare, milostenie, iubire, dragoste, etc.), astfel ca si sufletul sa primeasca hrana sanatoasa duhovniceasca, hrana sufleteasca, spirituala de care are nevoie detoxificandu-se, deci curatindu-se de pacate si patimi si regenerandu-se, reconstruind un suflet bun, luminos, indumnezeit prin har, desavarsindu-se prin lucrarea faptelor bune ale credintei, prin lucrarea virtutilor, astfel devine un suflet virtuos, placut lui Dumnezeu.

Daca nu ne detoxificam mintea si sufletul astfel sa avem ganduri bune si sa facem binele, fapte bune (virtuoase) ajungem sa facem afectiuni psihosomatice (psiho sau psyche din limba greaca se traduce suflet, iar somatic se refera la toate celulele corpului, cu exceptia celulelor sexuale) sau "boli" declansate pe sistem de tulburari, de "stres".

Sanatate si Energie - Centru de Sanatate nu ofera tratamente, ci ofera metode naturale (naturopate) demonstrate stiintific (demonstrate clinic de stiinta medicala etica de zeci, sute si chiar mii de ani) care ajuta corpul (trupul), organismul dvs. sa se vindece natural prin eliminarea cauzelor (detoxificarea sau curatarea si apoi regenerarea celulara completa sau reconstructia celulara, tisulara, a organelor)
, deci Naturopatia prin metodele naturale ajuta la eliminarea nu numai a simptomelor (semnalelor trupului care ne atentioneaza ca ceva nu este in regula, semnalele unor cauze care afecteaza trupul la nivel acut, cronic sau degenerativ), dar mai ales la eliminarea cauzelor.
Pentru tratamente mergeti la doctorii din medicina alopata, medicina homeopata si orice "medicina" care se bazeaza pe gandirea de "tratament" sau "tratare" (adica eliminarea simptomelor, dar lasarea cauzelor).

Suntem ceea ce mancam, dar suntem si ceea ce gandim.

Deci ca sa avem o sanatate adevarata trebuie sa avem un echilibru sanatos si natural intre trup (corp), minte si suflet.


Pentru consultatii vedeti pagina de contact.